• Zápis do 1. ročníka

          • Zápis žiakov do 1. ročníka ZŠ sa po dohode so zriaďovateľom uskutoční v dňoch 4. - 5.4.2024  (štvrtok, piatok) v I. budove na prízemí (trieda 4.A). Na zápis sa dostavia zákonní zástupcovia so svojim dieťaťom. Je potrebné si priniesť občiansky preukaz a rodný list - k nahliadnutiu. Pred zápisom je potrebné vyplniť elektronickú prihlášku, ktorú nájdete na webovej stránke našej školy na záložke hore.

                  Prihlášku prosím vyplňte precízne (tituly, dĺžne, mäkčene). Pri spracovaní osobných údajov dodržiavame zásady GDPR. Po vyplnení elektronickej prihlášky a pred jej odoslaním si skontrolujte ešte raz dôkladne všetky údaje.

            Po odoslaní prihlášky, škola prihlášku zaeviduje a spätne na mail Vám ponúkne voľné termíny zápisu. Je potrebné rezervovať si termín

                   Ak sa zápisu nemôžu zúčastniť obidvaja zákonní zástupcovia, je nutné priniesť vyplnené tlačivo „Písomné vyhlásenie zákonných zástupcov“. Tlačivo tu: Pisomne_vyhlasenie_zakonnych_zastupcov.doc

                 V prípade, že zákonní zástupcovia dieťaťa sú rozvedení a dieťa je súdom zverené do opatery jedného z rodičov, je potrebné priniesť kópiu rozhodnutia súdu (zároveň je dôležité oznámiť všetky skutočnosti týkajúce sa ochrany zvereného dieťaťa) a vyplnené tlačivo "Čestné vyhlásenie zákonného zástupcu". Tlačivo tu: Cestne_vyhlasenie_zakonneho_zastupcu.doc

                  Žiak plní povinnú školskú dochádzku v obvode, kde má trvalý pobyt (https://www.trnava.sk/sk/vseobecne-zavazne-nariadenie/577).  Riaditeľ  školy udelí, alebo neudelí predmetný súhlas s prihliadnutím na kapacitné možnosti školy.

                  Pri zdravotnom znevýhodnení dieťaťa pravdivo uveďte do prihlášky všetky skutočnosti (alergie, logopédia, epilepsia, diabetes, poruchy učenia, poruchy koncentrácie, poruchy komunikačnej schopnosti a iné závažné diagnózy).

            Dieťa môžete zapísať iba do jednej základnej školy.

                 Zákonní zástupcovia sú povinní prihlásiť k zápisu deti, ktoré do 31. augusta v danom roku dovŕšia šiesty rok veku, ako aj deti, ktorým bol odložený začiatok povinnej školskej dochádzky o jeden rok (podľa § 19 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní - školský zákon).

                 Ak dieťa po dovŕšení šiesteho roku veku nie je telesne alebo duševne primerane vyspelé, môže rodič alebo iný zákonný zástupca dieťaťa písomne požiadať pri zápise riaditeľa školy o odloženie začiatku povinnej školskej dochádzky o jeden školský rok. Súčasťou žiadosti je odporučenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie. Rozhodnutie o odklade vydá rodičovi alebo zákonnému zástupcovi riaditeľ školy.

                 Porušenie zákonnej prihlasovacej povinnosti sa trestá ako priestupok proti paragrafu 31 zákona SNR č. 372/1990 Zb. o priestupkoch v znení neskorších predpisov.

                  Pri zápise základná škola vyžaduje osobné údaje v zmysle § 20 ods. 4 zákona č. 245/2008 o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov z hodnoverného zdroja.

          • Deň vody

          • 4.A

            Štvrtáci sa venovali filtrácii znečistenej vody. Sledovali jednotlivé fázy čistenia (preosievanie, prelievanie, filtrovanie, …). Cieľom aktivity bolo vybudovať si správny postoj k pitnej vode a životnému prostrediu.

            3.B 

            Projektové vyučovanie - práca v skupinách. Práca s pracovným listom, ochutnávka minerálnych vôd, skupinová práca na projekte, vychádzka v okolí Trnávky

          • Pozvánka

          • Srdečne Vás pozývame na veľkonočné dielne 27.3.2024 v čase od 16:30 do 18:00 hod v priestoroch 1. budovy ZŠ.

            Členovia ZRPŠ si pre Vás pripravili rôzne workshopy, dielničky a malé občerstvenie. Všetci sú vítaní...

          • Beseda so spisovateľkou K. Belicovou

          • V piatok 15.3. sa žiaci 1.stupňa zúčastnili besedy so spisovateľkou Kristínou Belicovou. Pani spisovateľka deťom predstavila svoju knižku Malá Haňa. Deti sa dozvedeli nielen to, pre koho, ako dlho a prečo knižku pisala, ale aj veľa iných zaujímavostí. Niektoré si dokonca aj spoločne vyskúšali - rôzne dychové cvičenia z jogy, aromaterapiu a nechýbal ani pohyb pri hre na zvieratá. Deti si určite túto zaujímavú besedu užili.

          • Športové otvorenie telocvične

          • Vo štvrtok 29.2. sa uskutočnilo športové otvorenie našej telocvične. Žiaci I. stupňa sledovali ukážky karate Ninky Oravcovej, kung-fu Vanesky Lukačkovej, športovej gymnastiky Adelky Fabovej a skupinovej gymnastickej zostavy, ktorú si dievčatá nacvičili pod vedením p. asistenky B. Lovás. Na záver všetci povzbudzovali žiakov 3.A, 3.B a 4.A, ktorí si zmerali sily v prehadzovanej.

          • Učiaca sa Trnava - otvorená hodina

          • V rámci širšej iniciatívy Učiaca sa Trnava sa v stredu 21.2.2024 účastníci projektu Škola učiteľov prišli pozrieť na otvorenú hodinu matematiky do 6.A, kde si v praxi odsledovali možnosti využitia riadenej práce s textom pomocou metódy EUR. Následne si svoje postrehy vzájomne skonzultovali pri rozbore hodiny s lektormi a vyučujúcou.

          • Vyhodnotenie súťaže Expert geniality show

          • Aj v tomto roku sme sa zapojili do celoslovenskej súťaže Expert geniality show. Na našej škole sa súťaže zúčastnilo 39 žiakov a zaradili sa tak medzi 13 392 súťažiacich z celého Slovenska. Deviatim žiakom sa podarilo získať titul EXPERT vo svojej téme, čiže sa umiestnili v prvej štvrtine súťažiacich v danej kategórii. Z toho šiesti sa umiestnili aj v prvej štvrtine celkového poradia a získali titul TOP EXPERT. Všetkým súťažiacim ďakujeme za účasť a EXPERTOM blahoželáme.

          • Blokové vyučovanie v 4.A - Ľudové remeslá

          • Zážitkovou formou pracovali žiaci na hodinách SLJ / riadená práca s textom Remeslo má zlaté dno, pojmová mapa/ INF /vyhľadávanie informácii o ľudových remeslách/ PCV / návrh maľby na keramiku/ VLA / Slovenské mestá s ľudovou tradíciou /. Na exkurzii v Modre-Majolike sa žiaci oboznámili s tradičnou výrobou modranskej majoliky a na tvorivých dielňach si vyskúšali maľbu do surovej glazúry. Zážitkové vyučovanie v blokoch prijali štvrtáci s nadšením.

          • Exkurzia Modra - Majolika

          • V rámci ročníkovej témy STOPÁRI sa šiestaci v stredu 14.2.2024 zúčastnili exkurzie v Modre v Slovenskej ľudovej majolike. Tu sa vybrali po stopách výroby tradičných hrnčiarskych výrobkov, kde si podrobne zaznamenávali celý proces výroby, zisťovali fyzikálne vlastnosti materiálu, z ktorého sa nádoby vyrábajú, spoznali zaujímavosti z histórie, aj sa naučili nové pojmy. Počas tvorivej dielne si vlastnoručne vyzdobili menšie hlinené nádobky a vyskúšali si tak náročnú prácu hrnčiarov. Na hodine techniky si záznamy vyhodnotili a na slovenskom jazyku využili získané vedomosti pri písaní dynamického opisu. Prepojením k téme bola aj príprava na hodine náboženskej výchovy, kde pri téme Boh ako hrnčiar si vytvárali aj vlastné nádobky z hrnčiarskej hliny.V blízkosti podniku, ktorý žiaci pri exkurzii v Modre navštívili, sa tiež nachádza cintorín, kde je pochovaný najvýznamnejší predstaviteľ slovenského národného života, Ľudovít Štúr. Jeho pamiatku si žiaci uctili aspoň krátkou návštevou pri jeho hrobe.

          • Turistický krúžok

          • Naše zimnojarné putovanie s turistami z 2.stupňa sme odštartovali na železničnej stanici. Cesta vlakom je vždy pekným zážitkom. Až vo Svätom Juri sa začala naozajstná turistika po žltej značke, ktorá nás doviedla najprv k zrúcanine gotického hradu Biely Kameň. Odtiaľ sme šliapali do výšin za červeným a modrým krížom až ku Bielemu krížu. Trochu sme si oddýchli pri kozičkách a vzápätí zišli dolu krásnym lesom do Rače. Cesta vlakom do Trnavy bola príjemným ukončením nášho putovania.

          • Najlepší strelec SR

          • Najlepším strelcom slovenských futbalových súťaží za minulý rok sa stal náš žiak Matej Dudáš, ktorý strelil za predošlý rok dovedna 137 gólov!

            Právom si cez víkend prebral ocenenie v kategórii mládeže – chlapci na podujatí Gala Grassroots, kde Slovenský futbalový zväz oceňoval najlepších!

            Maťo gratulujeme!

          • Riaditeľské voľno pre žiakov ZŠ

          • V dňoch 5.2. až 6.2.2024 udeľuje riaditeľka školy riaditeľské voľno žiakom ZŠ z organizačných dôvodov (chorobnosť) .

            Žiaci sú zo stravy odhlásení. Nástup do školy je v stredu 7.2.2024.

          • Úprava výšky mesačného príspevku v MŠ

          • Oznamujeme rodičom, že z dôvodu prerušenia prevádzky MŠ v mesiacoch december a január sa  upravuje predpis príspevku v MŠ v mesiaci  FEBRUÁR 2024 za  12/2023 o 3,94€  a za 01/2024 o 4,54€ (spolu 8,48€).

            Žiadame rodičov, aby si v prípade trvalého príkazu urobili jednorazovú zmenu platby.

          • Školské kolo Hollého pamätník

          • Žiaci súťažili v 3 kategóriách v poézii i v próze. Ich výkony boli fantastické a niektoré prednesy vyvolali aj spontánnu vlnu smiechu.

            Víťazmi šk. kola s postupom do okresného kola sa stali:

            Stela Urbanová, Iva Fančovičová a Daniela Beníčková. Budeme Vám držať palce aj ďalšej reprezentácii školy.

            Všetkým prednášajúcim srdečne gratulujeme!

          • Turistický krúžok

          • Mrazivú, januárovú, ale slnečnú sobotu strávili turisti našej školy na krásnej túre. Zo Zochovej chaty vyšli na rozhladňu Veľká Homola, odkiaľ videli až na zasnežené rakúske Alpy. Obzreli si skaly - Troch jazdcov a po modrej značke zostúpili do Modry.

          • Olympiáda v ANJ OK

          • Náš siedmak Deyan úspešne zabojoval v anglickej olympiáde a na okresnom kole zvíťazil umiestnením sa na 1. mieste🥇spomedzi 28 najlepších žiakov širokého trnavského okresu💪. Srdečne ♥️ blahoželáme. Deyan postupuje do krajského kola, kde mu držíme palce.

          • Klzisko v Trnave

          • Turistický krúžok sa 14.1.2024 konal na verejnom klzisku v Trnave, kde sme sa do sýtosti vybláznili na ľade a užili si tak trocha snehu.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Ulica Ivana Krasku 29,Trnava
      • ZŠ: 033/5543049 Riaditeľka školy: 0915/763047 Zástupkyňa ZŠ: 0911/348088 Zástupkyňa MŠ: 0910/502088 Školská jedáleň: 0911/348070
      • Ulica Ivana Krasku 29, 917 05 Trnava 917 05 Trnava Slovakia
      • Riaditeľka: riaditelka@zsik.trnava.sk Zástupkyňa ZŠ: zastupca@zsik.trnava.sk Zástupkyňa MŠ: zastupcams@zsik.trnava.sk Školská jedáleň: sjmodranka@ttonline.sk Ekonómka: ekrasku@ttonline.sk Elektronická podateľňa je na: www.slovensko.sk
      • 36080829
      • 2021386147
      • Mesto Trnava Hlavná ulica 1, 917 71 Trnava IČO: 00313 114
      • 26.4.2010
    • Prihlásenie