• Slávnostný začiatok šk. roka

          • Školské brány sa opäť otvorili a po lete plnom zážitkov a oddychu nás opäť čakajú šk. lavice a povinnosti s tým spojené. Všetkým školákom, rodičom aj učiteľom prajeme veľa síl a porozumenia. 

          • Zbierka školský pomôcok

          • V dňoch 5.-12.9.2022 sa bude na škole realizovať zbierka školských pomôcok v rámci projektu Slovenskej katolíckej charity: https://charitatt.sk/novinky/2022/zbierka-skolskych-pomocok-2022/

            Deťom pomôžu:

            • písacie potreby – ceruzky, perá, gumy, strúhatká, fixky
            • zošity, papiere – zošity všetkých veľkostí, kancelársky papier
            • rysovacie potreby – kružidlá, pravítka, uhlomery
            • výtvarné pomôcky – farbičky, pastelky, farebné papiere, nožnice, vodovky, temperky
            • ostatné vybavenie – školská taška, vrecko na prezuvky, peračník, kalkulačka
            • elektronika – nové alebo zachovalé tablety, notebooky, počítače
            • finančná pomoc – na nákup toho, čo bude chýbať, SK37 0900 0000 0001 7687 5345, variabilný symbol 2211 alebo online na charita.darujme.sk/socialne-stipendium/
          • Začiatok šk. roka 2022/2023

          • Informácie k organizácii prvých šk. dní:

            5.9.2022 - od 8:00 do 8:30hod slávnostné otvorenie šk. roka - uskutoční sa vonku, na priestranstve medzi budovami (v prípade zlého počasia v 1. budove ZŠ, prízemie).

            Prváci sa spoločne s rodičmi po otvorení presunú do 2. budovy, kde im tr. pani učiteľka aj s p. vychovávateľkou poskytnú potrebné informácie týkajúce sa 1. ročníka. Žiaci 1. ročníka musia mať vyplnené/podané tlačivo Vyhlásenie o bezpríznakovosti - elektronická verzia bude dostupná prostredníctvom Edupage alebo na vytlačenie tu: Vyhlasenie_o_bezpriznakovosti_9.pdf

            Ostatní žiaci odchádzajú o 8:30 hod domov. V tento deň sa strava pre žiakov ZŠ nevydáva, nie je v prevádzke ani ŠKD.


            Všetci žiaci: od 6.9. do 9.9.2022 - sa vyučovanie začína o 7:45 hod. V tieto dni sa realizujú triedne aktivity. Žiaci odchádzajú domov o 12:10 hod. Žiaci 2.-9. ročníka musia mať vyplnené/podané tlačivo Vyhlásenie o bezpríznakovosti - elektronická verzia bude dostupná prostredníctvom Edupage alebo na vytlačenie tu: Vyhlasenie_o_bezpriznakovosti_9.pdf

            Od 6.9.2022 sa vydáva strava (obed) pre prihlásených žiakov, rovnako je v prevádzke aj ŠKD (ranná, poobedná) pre prihlásených žiakov 1.-4. ročníka (je však nutné mať vyplatené poplatky).


            Od 12.9.2022 sa budú žiaci  vzdelávať podľa platného rozvrhu. 

            Prajeme Vám pokojný štart do nového šk. roka!

          • Platby - strava, ŠKD, MŠ

          • Vážení rodičia, prostredníctvom edupage sú v module platby aktualizované poplatky za stravu, ŠKD a MŠ na šk. rok 2022/2023. Poplatky za mesiac september je nutné uhradiť do 30.8.2022.

          • Prímestský tábor

          • Deň 1.: Prvý deň tábora sme začali rozcvičkou a kolektívnymi hrami vonku. Ďalej sme pokračovali maľovaním táborových tričiek a výrobou čeleniek. Popoludní po obede sme trávili čas oddychom pri čítaní a počúvaní rozprávok. Po relaxe sme si zahrali loptové hry v školskom areáli. 

            Deň 2.: Maľovanie na školskom dvore s kriedami - vytvorili sme si motýlie krídla - inšpirovali sme sa dnešným výletom na Farmu Humanita v Kráľovej nad Váhom. 

            Deň 3.: Tretí deň sme začali tábor tradične rannou rozcvičkou. Chlapci si zahrali futbal, dievčatá vybíjanú. Následne sme sa odobrali do tried, kde deti vyrábali prívesky z moduritu, ktoré si dozdobili podľa vlastnej fantázie, či už korálkami, kamienkami alebo rôznymi inými matieriálmi. Poobede sme si v oddychovej miestnosti prečítali rozprávky a prvý týždeň tábora sme ukončili na školskom dvere, kde sme sa hrali obľúbené hry detí.

            Deň 4.: Druhý týždeň tábora nás milo prekvapili svojou aktivitou žiacky našej školy, ktoré dobrovoľne prišli robiť animátorky deťom. Ráno na multifunkčnom ihrisku si pre ne pripravili rozcvičku a pohybové hry. Hlavná činnosť pozostávala z ručných prác- vyrábanie náramkov. Deň sme si spestrili spevom, tancom a oddýchli sme si pri čítaní kníh.

            Deň 5.: Utorkové ráno a tým další táborový deň sme začali rozcvičením sa na multifunkčnom ihrisku. Naše animatórky si s deťmi zahrali pohybové hry. Na chodbe v budove školy si dievčatá prichystali stanovištia. Deti boli rozdelené do šesť skupín po šesť členov. Na každé stanovište išlo jedno dieťa. Otestovali si svoju šikovnosť, zručnost, sústredenosť. Po obede si deti osviežili pamäť kvízom "Poznáš rozprávku podľa piesne?” Tento deň sme ukončili maľovaním na tvár z čoho mali deti veľkú radosť.

            Deň 6.: Streda, behať treba. A presne tak vyzeral skoro celý náš taborový deň. Ráno si deti rozcvičili celé telo, aby hlavnú činnosť zvládli ľavou-zadnou. Animátorky na multifunkčnom ihrisku pripravili športovú disciplínu - prekážkovú trať. Deti sme rozdelili do modrého a žltého tímu. Po jednom sa v čo najkratšom čase snažili prejsť celu trať, ktorá pozostávala z piatich disciplín - hokejkovej dať gól do brány, hodiť loptu do každej diery rebríka, následne s ňou v ruke preskákať tri prekážky, a trafiť tri kužele zo stola na zem. Cestou späť museli šulgať loptu pomedzi kužele. Deti sa navzájom povzbudzovali, čím sme vytvorili pravú športovú atmosféru. Na konci všetky deti dostali diplom a tiež sme vyhodnotili z každej triedy najrýchlejšieho.

            Deň 7.: Doobeda, ešte pred tým ako udreli veľké horúčavy, sme sa vybrali na pochod obcou Modranka. Zamerali sme sa na spoznávanie flóry v okolí školy. Neskôr nás čakal opäť pripravený program našimi skvelými animátorkami z 8.A - vodné súťaže, ktoré boli v tomto teplom počasí príjemným osviežením. Poobede nás dobre padol vytúžený relax - v podobe čítania rozprávok, hraním spoločenských hier a voľnými aktivitami.

            Deň 8.: Posledný deň nášho tábora sme začali rannou rozcvičkou. Po nej nás čakal výlet do Smoleníc, kde sme sa vybrali spoznávať krásy jaskyne Driny. Poobede sme si deň osladili zmrzlinou a potom nás čakali už len voľnočasové aktivity.

            A prázdniny môžu začať. Všetkým prajeme krásne leto plné veselých zážitkov a slnečných dní. 

          • Ukončenie šk. roka

          • 30.6.2022 sme slávnostne ukončili šk. rok a ocenili našich naj-športovcov za výborné výsledky v súťažiach Olympijského dňa školy. Rovnako boli mestom Trnava prostredníctvom mestského poslanca p. Šarmíra ocenení aj 4 žiaci 6.A triedy za verejnoprospešné práce v mestskej časti Modranka. 

            V tento deň sme sa rozlúčili nielen s našimi deviatakmi, ale aj ostatními žiakmi, ktorí budú pokračovať v štúdiu na stredných školách. Prajeme Vám veľa úspechov do ďalších dní a veríme, že na našu školu budete v dobrom spomínať.

            Všetkým želáme pohodové slnečné dni počas prázdnin a dovoleniek a tešíme sa do videnia 5. septembra 2022.

            Krásne leto!

          • Rozlúčka v MŠ Zajačiky

          • Ďakujeme našim kamarátom, Davidkovi Zvolenskému, Marekovi Mihálikovi a Samkovi Koporcovi, ktorí nám Zajačikom posledný deň v školskom roku urobili úžasnú záhradnú diskotéku, priniesli deťom balóny, maškrty. ĎAKUJEME chlapci.

          • Účelové cvičenie

          • Odborné vedomosti sme si rozšírili vďaka výkladu ľudí z pátraciemu tímu a rod. Šarvaicovej, ktorí nás oboznámili ohľadom pátrania po nezvestných ľuďoch, záchranných prácach a vyskúšali sme si aj ich techniku.  Ďakujeme!

          • Škola v prírode

          • Počas predposledného júnového týždňa sa žiaci 3. a 4. ročníka zúčastnili Školy v prírode na Čertove – Lazy pod Makytou, spojenej s plaveckým kurzom. Počas celého týždňa si žiaci okrem každodenného plávania užili aj množstvo zaujímavých aktivít s animátormi či pedagógmi. Nechýbali ranné rozcvičky, športové hry, vedomostné súťaže, výroba tričiek, skvelá kuchyňa alebo večerné diskotéky a spoločné čítania. Dúfame, že okrem upomienkových predmetov, darčekov či odmien si deti priniesli aj veľa pekných zážitkov.

          • Ocenenie žiakov

          • Žiaci základných škôl nám robia radosť, tých najlepších mesto v utorok 7. júna ocenilo za mimoriadne úspechy v sobášnej sieni na radnici. Ocenenia dostalo 21 žiakov mestských, súkromných a umeleckých škôl, ktorí na slávnostnom defilé prebrali diplomy a spomienkové darčeky od viceprimátora Trnavy Tibora Pekarčíka a vedúceho odboru školstva, mládeže a športu Michala Špernogu. Našou školou boli navrhnutí žiaci:

            Iva Fančovičová - 4. ročník a Timotej Sekera - 5. ročník - za reprezentáciu školy vo vedomostných a recitačných súťažiach, vzorné správanie a výborné študijné výsledky.

            Gratulujeme!

          • Školský výlet 8.A

          • Školský výlet 8.A v Bratislave bol fantastickým prepojením príjemného s užitočným. Odviezli sme sa vláčikom a električkou do krásneho starého centra mesta, prešli sme sa popri Dunaji a nasýtili sa vlastnoručne upečenou pizzou v pizzerii Domino's. Chlapci nás osviežili vodnými pištoľkami a krásny deň bol za nami.

          • Školský výlet 5. ročník

          • Návšteva mesta Piešťany nám priniesla exkurziu v elektrárni, prechádzku mestom, návštevu Kúpeľného ostrova a plavbu po rieke Váh. Počasie prialo, takže výlet bol parádny. 

          • Školský výlet 9.A

          • 21.6.2022 boli žiaci 6.,7. a 9. ročníka na školskom výlete v Trenčíne. Cestou z vlakovej stanice si v hoteli Elizabeth pozreli historický nápis na skale z 2. storočia. Po krátkej prechádzke cez lesopark Brezina navštívili areál Trenčianskeho hradu a pekné historické centrum mesta.

          • Noc v škole spojená s opekačkou

          • Záver školského roka sa blíži a tak si ho naši žiaci z 5.A a zo 6.A spestrili spoločnou prespávačkou v škole.

            Ešte predtým sa stretli rodičia, žiaci aj triedne učiteľky na spoločnej opekačke, kde podebatili o celom roku, ktorý sa nám nezadržateľne kráti. 

            Akcia sa stretla s pozitívnym ohlasom a je veľmi pravdepodobné, že sa stane tradíciou. 

          • ENGLISH STAR

          • Je medzinárodná súťaž v anglickom jazyku pre žiakov základných škôl. Naši jazykovo-talentovaní žiaci sa súťaže zúčastnili a mohli zábavnou formou riešiť písomné testy. Porovnali si tak svoje vedomosti s rovesníkmi z iných škôl. 

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Ulica Ivana Krasku 29,Trnava
      • ZŠ: 033/5543049 Riaditeľka školy: 0915/763047 Zástupkyňa ZŠ: 0911/348088 Zástupkyňa MŠ: 0910/502088 Školská jedáleň: 0911/348070
      • Ulica Ivana Krasku 29, 917 05 Trnava 917 05 Trnava Slovakia
      • Riaditeľka: riaditelka@zsik.trnava.sk Zástupkyňa ZŠ: zastupca@zsik.trnava.sk Zástupkyňa MŠ: zastupcams@zsik.trnava.sk Školská jedáleň: sjmodranka@ttonline.sk Ekonómka: ekrasku@ttonline.sk Elektronická podateľňa je na: www.slovensko.sk
      • 36080829
      • 2021386147
      • Mesto Trnava Hlavná ulica 1, 917 71 Trnava IČO: 00313 114
      • 26.4.2010
    • Prihlásenie